Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Frösön

Torsdagen den 27 februari höll SPF seniorerna Frösön sitt årsmöte i Frösösalen Hornsbergskyrkan, Frösön. Det stora intresset, närmare 50 medlemmar, berodde nog till en del på den utlovade underhållningen av Johnny Wiktorsson som hyllade Elvis Presley 85 år.

Ordförande Majvor Enström öppnade mötet och hälsade de närvarande varmt välkomna. Innan förhandlingarna började hölls en parentation över de medlemmar som avlidit under 2019. Elvi Eskilsson tände ljus och läste några tänkvärda ord.

Ingrid Borgström valdes till årsmötesordförande och höll med van hand i förhandlingarna enligt dagordningen. Till sekreterare valdes Gudrun Hermansson också hon med stor vana.

Verksamhetsberättelsen redovisades av ordförande Majvor Enström som konstaterade att det varit ett händelserikt år med många välbesökta medlemsaktiviteter och trevliga möten. Ordförande tackade medlemmarna för förtroendet att leda föreningen och för intresset för aktiviteterna under året. Ett särskilt tack riktades till alla de som medverkat med intressanta föreläsningar, musikunderhållning med mera.

Kassören Hans Widmark redovisade bokslutet som bland annat visade att föreningens medlemsaktiviteter, i högre grad än tidigare år, subventionerats och att detta gett ett mindre underskott i resultaträkningen. Styrelsens ambition är att genom låga avgifter för medlemsaktiviteter ge medlemmarna god valuta för årsavgiften.

Styrelsens verksamhetsberättelse godkändes, resultat- och balansräkningen fastställdes samt att styrelsen beviljades ansvarsfrihet. Styrelsens förslag till verksamhetsplan för 2020, lika ambitiös som föregående plan, presenterades och godkändes av mötet.

Beslutades att styrelsen för kommande år skall ha sammansättningen: Ordförande Majvor Enström som fick fortsatt förtroende och omvaldes liksom även Kristina Andersson, Hans Widmark och Tommy Weije. Jan Karlsson, Gudrun By och Gudrun Hermansson har pågående mandatperiod.

Mötet avslutades med att ordförande Majvor Enström tackade Ingrid Borgström för ett väl genomfört ordförandeskap. De fyra medlemmar i kaffegruppen som lämnar sitt uppdrag avtackades med presentkort och en varm applåd.

Kaffe med smörgås serverades och gemytliga samtal fyllde lokalen. Lottdragning sköttes av Tommy Weije och Jan Karlsson. Vinstbordet med många fina priser tömdes snart av glada vinnare.

Så var det dags för den efterlängtade underhållningen med Johnny Wiktorsson, sångare som tolkar Elvis Presley. Det blev en trevlig nostalgitripp med, för oss seniorer, välkända låtar som säkert väckte många minnen. Låtarna framfördes med fin känsla, nära originalet och lockade då och då till allsång. Mellan låtarna berättade Johnny små anekdoter om Elvis liv och bakgrunden till vissa av låtarna. En mycket trevlig avslutning på denna eftermiddag.

Ordförande uppmärksammade på kommande medlemsträffar och om föreningens hemsida som kontinuerligt uppdateras med information om föreningen men också med nyttiga länkar.

Slutligen riktades ett varmt tack för det välbesökta mötet och för trevlig samvaro!

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel