Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Frösön

Månadsmötet i februari hade som tema ”information”. Den första som såg till att berika oss med nyttig sådan var Bodil Orremo som är ansvarig för föreningens hemsida.

Vi har varit något osäker på i vilken mån den har använts av våra medlemmar och Bodil gav en mycket pedagogisk undervisning om tillvägagångssätt och belyste alla de fördelar som finns i att använda denna för att veta vad som händer i föreningen, och inte minst vilken annan information man når via hemsidan. Det gäller allmän information som busstidtabeller och andra viktiga telefonnummer som kan behövas i akuta situationer. Man kan dessutom nå SPF-förbundet och -distriktet via spf.se.

Information nummer två gällde regionens telefon- och e-post 1177 Vårdguiden. Fyra kunniga personer hade välvilligt ställt upp för att berätta om tjänstens omfattning. Det finns fyra olika telefonnummer att lägga på minnet för att snabbt komma i kontakt med rätt instans vid mer eller mindre akuta situationer. Här får man hjälp från både sjukvård och polis.

Att man bland mycket annat via internet kan komma in för att läsa sin sjukjournal var nog för en del ny kunskap. Väl framför sin dator inser man hur smidigt det är att hitta önskvärd information. Den kunskap som förmedlades till oss var värdefull för vår åldersgrupp som har begränsad datorvana, men är i mest behov av sjukvård i en eller annan form.

Som brukligt är på våra möten blev det fika och mycket prat. Ganska enkelt en fin stämning!

Eli Widmark

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel