Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Brunflobygden

Föreningens årsmöte hölls även detta år i Missionskyrkan i Brunflo.

Ordförande hälsade alla välkomna och inledde med en tyst minut för de medlemmar som avlidit under 2019, dikten Tid och rum, författad av Inger Nilsson lästes. Arne Palmqvist spelade Klövsjö brudmarsch på dragspel.

När förhandlingarna började valdes Evert Jonsson till ordförande och Eva Söderström valdes till sekreterare.

Kallelse som skickats till alla medlemmar samt föredragningslista fastställdes. Ekonomisk rapport och revisionsberättelse gicks igenom och styrelsen beviljades ansvarsfrihet för 2019.

Av föreningens verksamhetsberättelse framgår att många aktiviteter genomförts. Vid månadsmötena har Shirley och Thommy, systrarna Erika och Sofia, Duo Musica, Ulla-Britta Johansson, Arne och Arvid, Bo Eklunds Trio och Lennart Borgebo medverkat. Dessutom bibliotekarier från Brunflo och Östersund. Seniorshopen har visat kläder med föreningens medlemmar som mannekänger. I juli var det friluftsdag på Hembygdsgården i Marieby. Boccia och boule har spelats på måndagarna i Marieby och på Biblioteket i Brunflo har en läs- och samtalsträff ordnats varje torsdag under hösten.

Till styrelse omvaldes Eva Söderström ordförande, nyval av Rose-Marie Eriksson vice ordförande, Marianne Hjelmnér sekreterare, Marianne Jonsson, Karl-Erik Björklund omvaldes. Marit Borg, Ingvor Sahlin, och Sigun Deivard kvarstår. Kassör utom styrelsen är Egon Persson. Olika medlemmar valdes dessutom till varierande uppgifter inom föreningen.

Sven-Erik Olsson frågade om föreningens engagemang i trafikfrågor. Han vill att SPF ska engagera sig i den svåra trafiksituationen i Brunflo. Vi höll med om att problemen är stora och uppdrog till honom att författa en skrivelse och sända till Östersunds kommun.

Därefter förklarade ordförande Evert Jonsson mötet avslutat.

SPF-nålar och blommor delades ut till medlemmar som fyllt 80 år och blommor till 90-åring.

Arvid Södergren och Arne Palmqvist underhöll med sång och musik på gitarr och dragspel medan Marianne Jonsson och Sigun Deivard serverade goda räksmörgåsar och kaffe. Håkan Bylsäter hade hand om vinstdragning i lotteriet.

Eva Söderström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel