Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna Brunflobygden

Annons

Januaridagen var lite kall och gråmulen när föreningen hade ordnat månadsträff i Lyransgården i Fåker.

Man välkomnas till gården av den stora vackra lyran som visar vägen. Gården byggdes upp efter en brand år 2010 och har återställts och moderniserats till en trevlig träffpunkt i bygden.

Inne var det varmt och trivsamt med dukade kaffebord, som damerna i caféet på Lyransgården hade ordnat. Vi lät oss väl smaka av goda smörgåsar och kaka innan det var dags för underhållning.

Vid träffen denna dag välkomnades Shirley och Thommy, som underhöll oss med sång och musik på gitarr. På programmet stod både visor i folkton, låtar i countrystil och schlagers. Några av låtarna vi lyssnade till var Flicka från Backafall, en vacker visa musiksatt från en dikt av Gabriel Jönsson, Tunna skivor, som Siv Malmqvist lanserat, Alpens ros, som Margareta Kjellberg sjöng 1952, Längtan till dig känd från Åsa Jinders repertoar samt countrylåten Tårar skymda av ett regn. Detta var bara några låtar ur Shirley och Thommys program och låtarna blandat med trevligt prat mellan underhållarna fortsatte till det var dags för avslutning med Höstvisa.

Efter musikstunden blev det tid att prata och utbyta gamla och nya minnen med varandra innan Stellan Hansson och Håkan Bylsäter tog itu med dragning av lotter med fina vinster.

Eva Söderström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons