Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna

En gemensam önskan bland traktens äldre för sommarens tisdagar torde vara blå himmel, soligt, lagom varmt och inget regn. Just så var det då SPF Seniorerna från Lit, Östersund, Frösön, Odensala och Brunflo gemensamt hade ansvar för genomförandet av Tisdagsdax på Jamtli. Från morgonen såg det osäkert ut på himlavalvet med stora, blågråa moln. Men hur det nu var så kom det fram en härlig sommarhimmel lagom till att grinden öppnades klockan 11 då besökarna redan väntat en god stund på att få komma in. Alla önskades välkomna och klisterlappades som ett tecken på att här är en person av fin årgång, eller en medföljare till besökare.

Tradition är en tipspromenad runt på området. Detta år var teman trafikfrågor, 70-talet och SPF. Det är inte klokt vad klurigt det kan vara med årtal. Man räknar hit och dit och tror sig träffa rätt, men lika ofta är det bom! Och vem kom ihåg att det var ”Fernando” som ABBA ställde upp med i Melodifestivalen 1973! Tur att priserna inte är baserade på hur många rätta svar man gissat!

På logen bjöds på svängig musik framförd av duon Trebadurerna. En mängd igenkännande låtar som alla kunde och gärna sjöng till. Per Söderberg drog igång lotteriet som hade mellan 10 och 20 vinster av olika karaktär. Som sig bör drog Pelle lite ”Nicke Sjödin”.

En extra bonus vid Tisdagsdax är möjligheten att få se Nationalmuseets utställning på Jamtli och den nya utställningen är absolut värd ett besök.

Avslutningsvis konstaterades att 422 personer registrerats vid grinden. Det kändes som en rätt lyckad dag.

Eli Widmark

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel