Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna

Annons

Torsdagen den 11 april samlades alla länets föreningars ombud till SPF seniorernas distriktsstämma i bygdegården i Trångsviken.

Efter registrering av ombuden och förmiddagsfika började förhandlingarna. Stämman valde Per Söderberg som ordförande att svinga klubban, med Sölve Madsen som sekreterare. Per är känd att snabbt och smidigt men även humoristiskt sköta stämmor.

Denna stämma hade en motion att behandla. Det är en engagerad medlem som sett vad digitaliseringen i samhället kan orsaka när banker och affärer mer eller mindre kräver att betalning med mera sköts med mobil, surfplatta eller dator. Alla har inte detta! Motionären yrkade på att införa ett it-avdrag på 80 procent för anskaffande av mobil, platta eller dator för äldre över 65 år. Motionen skickas vidare till förbundsstyrelsen för behandling.

En ny ledamot, Knut Rikardsson, valdes in i distriktsstyrelsen från föreningen i Gimådalen. I övrigt var det många omval.

Efter några avtackningar så tog Leif Persson, PRO, som var inbjuden, till orda och pratade om våra gemensamma frågor som vi med kraft kan samverka om, till exempel bussrabatter med mera. Det frågades också varför alla riksmästerskap placeras i södra Sverige. Boule till exempel sker i Falkenberg. Tur och retur blir det en resa på cirka 180 mil. Många kan läsa vidare på hemsidan om verksamhetsplan för 2019.

Därefter var det dags för Lars Åke Carlsson att presentera sig. Han är Jämtlands kontaktman i riksstyrelsen. Dalmas från Avesta där han bor. Han sa att valfrågorna lever och att bristerna i pensionssystemet måste ses över. Det måste löna sig att ha arbetat och få en trygg ekonomi. Ensamhet är också ett stort bekymmer när vi blir äldre, och det finns förslag på stödtelefoner för att minska självmorden bland oss äldre.

Den 26 maj är det EU-val för 508 miljoner invånare i Europa. Vi äldre bör rösta, för det finns en äldrepolitisk plattform i EU (AGE) där vi representerar 7,5 procent av oss som är över 65 år.

Övrig information om föreläsningar och tisdagsdax i juli kommer i tidningarnas annonser. Håll ögonen öppna!

Sven Adolfsson

                     

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel
Annons