Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Seniorerna

Så kunde SPF Seniorernas distriktsstämma genomföras den 28 juni 2020 tack vare stöd av digital teknik, och resurspersoner från Studieförbundet Vuxenskolan!

Ordförande Anders Granbom inledde stämman med att ge en kort tillbakablick, varför stämman inte hade kunnat genomföras, som planerats den 2 april. Orsaken, Coronavirus, var inte okänd för någon.

Nytt för i år var att föreningarna, 14 stycken i länet, fick utse max tre ombud var. Totalt deltog 32 medlemmar, samt tre observatörer från Härjedalens förening, som efter kongressen centralt i höst kommer att tillhöra Jämtlands läns distriktsförening.

Eftersom den digitala mötesformen var ny för många, erbjöds ombuden att träna dagen innan, med skicklig handledning av personal från Vuxenskolan. Det var många som tog den chansen.

En timma före mötets början kunde ombuden börja sin inloggning. Små svårigheter förekom, men de löstes, så alla anmälda var ”på plats,” när mötet började.

En erfarenhet rikare för många, som skapade mersmak.

De som ej hade tillgång till dator/padda kunde ringa in och delta.

Per Söderberg valdes att leda årsmötesförhandlingarna, som genomfördes lugnt och sakligt.

Verksamhetsberättelsen och årsredovisningen godkändes av stämman och revisorerna hade inget att invända vad gällde räkenskaperna och beviljade styrelsen ansvarsfrihet.

Kommande verksamhet kommer att fokusera på boendefrågor, äldres ekonomi, vård och omsorg samt läkemedel för äldre.

Service och stöd till föreningarna i länet är en viktig uppgift för distriktet, för att skapa trygghet i deras arbete. Viktiga områden för föreningarna att engagera sig i förutom distriktets huvudfrågor, är rekrytering av medlemmar, friskvård som inkluderar både kultur och livsstilsfrågor, arbeta för ett län med färre frakturer, kampanjen ”Balansera mera”, samt utveckla metoder, till exempel samtalsgrupper med syfte att minska den beskrivna ensamheten bland seniorer.

Ledamöter i distriktsstyrelsen är: Anders Granbom, ordförande, Jan Olof Olofsson, Tomas Gutje, Martin Rolén, Anne-Marie Blomqvist, Anna-Marta Roos Näslund och Knut Rickardsson.

Ordförande Anders Granbom avslutade stämman med ett tack till Vuxenskolans representanter för det fina stöd de varit och som möjliggjorde att stämman under rådande förhållande kunde genomföras. Presidiet fick tack och avgående funktionärer blir avtackade vid ett senare tillfälle.

Kristina Andersson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel