Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Östersund

Annons

Alsenresan, en dag med sol, värme och vackra vyer. Första stoppet i Glösa älgriket, ett friluftsmuseum. Curt Lofterud, elegant skrudad i älgskinnskläder, hälsade välkommen och berättade om sin klädsel. Kaffe och stut intogs i Älghallen, café och museum som är fyllt av kopior av föremål, som användes av Fångstfolket.

Hällristningarna i Glösa från jägarstenåldern är unika och cirka 5000-6000 år gamla. De består av 60 uthuggna figurer, symboliskt utförda, föreställande älgar.

I hyddan Älgklanens viste berättade Curt om Fångstfolket och gav oss en inblick i deras liv samt demonstrerade en så kallad "brummare".

Nästa stopp Wången, där Tord Larsson berättade om Wångens historia från 1645 och framåt. Wångens hingstuppfödningsanstalt startade år 1903 och i dag är Wången ett internationellt utbildnings- och forskningscentrum. Vi guidades genom stallar, veterinärmottagning och utbildningshallen för hovslagare.

Besöket avslutades med lunchbuffé och kaffe på värdshuset.

Britt Skarberg