Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Litsbygden

Annons

Lördagen den 30 augusti åkte 35 medlemmar med buss till Dalhalla i Dalarna. Bussen avgick klockan 10 från Lit med enstaka påstigningar under färden. Första stopp var i Sveg, där vi kunde fika eller bara röra på oss. Sedan gick färden vidare mot Mora. Under färden gav Erna oss ett frågeformulär med kluriga meningar och Axel underhöll oss med dragspel. Väl framme i Mora checkade vi in på hotell. Där fick vi en efterlängtad middag med efterrätt och kaffe.

Efter allt gott vi fått var det dags att stiga på bussen igen och då raka spåret till Dalhalla för att lyssna och se Fyrverkerikonserten. De medverkande var: Janne Åström, Louise Hoffsten, Magnus Tingsek och Dalasinfoniettan med Jonas Nydesjö som dirigent. Detta var en traditionsenlig säsongavslutning med en stämningsfull och färgsprakande konsert. Humor, värme och överraskningar och en avslutning i form av ett mäktigt fyrverkeri under ledning av fyrverkerimästare Eje Berglund. Dessutom fick publiken tända var sitt ljus. Ja, det var något man sällan skådat.

Vår fantastiska chaufför Sven Byström körde oss åter till Mora för övernattning. På söndag efter frukost var det dags för hemresan. På hemvägen svängde vår chaufför in i Fågelsjö och där fick vi äta lunch i det så kallade Amerikahuset. Efteråt guidning av två duktiga studenter, Hannes och Maarten, som berättade den säregna historien om 1800-talsgården Bortom åa i Fågelsjö, Orsa Finnmark. På julafton 1910 låste Mårten och Kristina Persson dörren till den gamla gården och lämnade allting kvar, för att flytta in i det nybyggda Amerikahuset. Vi blev guidad bland vackra väggmålningar, möbler och bruksföremål och kände stämningen av en värld som en gång var.

Tiden gick och vi måste åka vidare. Det blev ett sista stopp i Åsarna för lite förtäring innan vi åkte hem.

Vi som var med får tacka alla, som gjorde resan så trevlig och underhållande!

Gunnel Björk