Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Gimådalen

Måndagen den 7 oktober samlades ett 40-tal av SPF Gimådalens medlemmar på Jämtkrogen i Bräcke för att umgås.

Vi började med lunch, kaffe och kaka varefter vi flyttade oss till en föreläsningssal.

Väl på plats fick vi lyssna till Sture Gissler och Sture Näslund, båda från Jämtgubben. De berättade lite av egna erfarenheter samt poängterade hur viktigt det är att ta PSA-prov med jämna mellanrum. Proven bör man börja ta vid 50 års ålder.

Det kan vara svårt att själv tyda de begynnande tecknen på cancer. Enligt statistik drabbas 10 000 män varje år varav 2 400 dör. Stor forskning pågår för att hitta sätt att upptäcka cancer i tid.

Även Emmaföreningen hade två representanter som berättade om sin verksamhet. Det kostar 100 kronor per år att vara med i föreningen. De vill påminna oss kvinnor om hur viktigt det är att känna på sina bröst en gång i månaden samt att fortsätta med mammografi även efter 74 års ålder. De berättade också en del som de själva har upplevt.

Innan vi avslutade samvaron tog Birgitta Franzon till orda och berättade om en enkät som Bräcke kommun kommer att skicka ut med förfrågan om hur vi pensionärer funderar om vårt framtida boende.

Måndagen den 11 november samlades vi åter och då i Sundsjö sockenstuga. Margitas catering serverade, som vanligt, en mycket god köttgryta.

Mätta och nöjda fick vi lyssna till Per Stålhandske från Handelsbanken. Han påminde om hur viktigt det är att vara rädd om sitt bank-id samt om de kort man har och dess koder. Man bör inte tala om någon kod för en utomstående. Sexsiffrig kod ger större säkerhet.

Svisch är gratis för privatpersoner.

Bankerna jobbar för en lösning på hur man ska kunna sätta in pengar. Än så länge får man använda sig av bankomater. Funderingar finns på att även Gällö ska få en bankomat.

De indragningar man pratar om för bankens räkning berör endast Stockholm.

Dagen avslutades med kaffe och kaka samt lottdragning.

Nästa träff blir julgröt i Revsunds sockenstuga den 9 december.

Ruth-Marie Öhrn

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel