Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Gimådalen

Måndagen den 19 augusti samlades ett 50-tal av SPF Gimådalens medlemmar i Sundsjö för att få njuta av surströmming med tillbehör. Alltid lika gott och lika trevligt att få träffas.

Birgitta Marklin och Rolf Engberg underhöll oss med sång och musik med tillfälle för allsång, samtidigt som vi fick njuta av kaffe och kaka.

Mätta och nöjda vände vi hemåt.

Nästa träff, den 16 september, träffades vi under en mycket trevlig och intressant resa.

Första stoppet var Hallströms verkstäder i Ås. Vi blev väl mottagna och bjudna på kaffe. Uppdelade i två grupper blev vi guidade genom denna stora byggnad. Mycket intressant att höra om och se all tillverkning som utförs där.

Nästa stopp blev Krokoms Värdshus för att få lunch.

Resan fortsatte till Mårdsjön för visning och information om Cowboykåken. En helt fantastisk byggnad. Mycket tid och slit har det blivit för att få till allt detta.

Ordförande Inger Andersson tackade Dick Bewarp för visningen samt ett stort tack till resekommittén som ordnat allt detta.

Avslutningen blev sedan i Lillsjöhögen och den mycket vackra stavkyrkan, där Christer Wall berättade om kyrkan och dess tillverkning. Duktiga mannar har lagt ner mycket tid och arbete på denna vackra byggnad.

På hemvägen väntade medhavt kaffe och bröd.

En fantastisk dag arrangerad av Margareta Eurenius, Birgitta Franzon, Britt Sjöberg och Lasse Nilsson. Vi tackade också vår chaufför som så lugnt och tryggt skjutsade oss runt.

Ruth-Marie Öhrn

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel