Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Gimådalen

SPF Gimådalens traditionella höstresa gick i år till Glen. Första resenärerna steg på i Östersund och den sista i Sidsjö. Första stoppet blev förmiddagsfika vid Näkten i ett härligt solsken.

I Arådalen stannade vi för att få titta på de kapell och de torn som finns där.

Vi fortsatte till Glen där vi intog en mycket god lunch. När vi satte oss i bussen för vidare färd kom Linda Dahlqvist, som serverat oss, ut för att berätta om restaurangen som startade för fem år sedan och att de nu är åtta anställda. Hon berättar att de fått White Guide diplom för sin goda fjällmat.

Färden gick vidare till Börtnans fjällvattensfisk där vi kunde inhandla diverse godsaker. Verksamheten startade 1982 i mycket liten skala och har nu utökat så att de är fem anställda.

På väg hemöver blev det lottförsäljning med mycket fina vinster. Lite olika historier berättades till allas jubel. Curt Karlsson tackade våra eminenta reseledare Birgitta Franzon och Margareta Eurenius samt Karl-Erik Backeryd som skjutsat oss lika lugnt och säkert som vanligt.

Väl tillbaka i Bräcke kommun var det dags att börja med avstigningar. Alla nöjda och glada efter en mycket trevlig dag.

Ruth-Marie Öhrn