Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Gimådalen

SPF Gimådalens träff i april var i sockenstugan Revsund. Ett 30 tal medlemmar samlades för att äta gott och umgås. Genast vid ingången såldes det lotter för att kunna vinna någon av de vinster som var och en hade haft med sig.

När alla kommit hälsade ordförande Inger Andersson välkommen och då speciellt till Cecilia Agre, Röda korset, som kommit för att informera om första hjälpen.

Vi började med att äta en god lunch som Eva Jönsson och hennes hjälpredor på Framgården hade ordnat med. Efter kaffe och kaka var det dags för lottdragning innan Cecilia Agre började med att presentera sig och lite fakta om hjärtstartare som finns i olika prisklasser. De billiga hjärtstartarna ska laddas varje år medan de dyrare laddar sig själv.

Mycket intressant att se hur hjärtstartare fungerar och att en röst instruerar hur den används. Några berättade om olika situationer i verkligheten som lyckats bra. Det är alltid bättre att försöka med något än inget göra.

Cecilia visade på en docka hur man ska göra med andningshjälp. 30 kompressioner och 2 inblåsningar bör göras tills personen kan andas själv eller till dess ambulanspersonal kommer och tar över. När ingen fler ville prova avslutade Cecilia sin presentation och Inger Andersson tackade och överlämnade en bukett blommor.

Ännu en trevlig samvaro var till ända och dags att skiljas år.

Ruth-Marie Öhrn