Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Frösön

SPF Frösöns våraktiviteter startade tisdagen den 11 maj med ett besök av ett 20-tal vårystra medlemmar. De begav sig till Ändsjön för att njuta av värmen som äntligen anlänt och med den njuta vårfåglarnas ankomst. Till vår hjälp hade vi Lars Arvidsson som guidade oss och hjälpte oss identifiera både land- och sjöfåglar.

Efter samling vid skidleken började vår vandring ner mot fågeltornet. Vår guide uppmärksammade oss på gransångare, kungsfågel, bofink och andra fåglars jubel över vårens ankomst. Vid fågeltornet kunde vi inmundiga våra matsäckar och samtidigt dela upp oss i smågrupper, som tillsammans med vår guide besökte tornet för att studera sjöfåglarna.

Efter fika och samvaro så delade vi upp oss i två grupper, varav den ena vände åter till skidleken och den andra tillsammans med Lars Arvidsson fortsatte runt sjön för fortsatta studier av främst sjöfåglar.

Vi hoppas på ett lika stort intresse för kommande aktiviteter och tackar samtidigt Lars Arvidsson för hans guidning.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel