Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Frösön

En gråmulen eftermiddag samlades drygt ett 70-tal SPF:are för lunch och underhållning på Restaurang Sundet. Efter att ha ätit en smakfull lunch med mycket prat, så hälsade ordförande Ingrid Borgström välkommen.

Hon informerade om att boulespelet har börjat på Lövsta idrottscentrum på måndagar och torsdagar klockan 11 och att Frösöluffen går av stapeln den 14 juni, där SPF Frösön är med i arrangörsstaben och att Tisdagsdax på Jamtli fortsätter även den här sommaren. Tisdag den 8 juli är det SPF Frösön och Odensala, som står som arrangörer. Alla pensionärers dag den 5 augusti kan ses som en avslutning på sommarens pensionärssatsning. Annons kommer i tidningarna.

Information gavs också om att SPF:s konstvandrare reser till Skålan onsdag den 21 maj för att besöka sameslöjdaren Jeanette Kråik. Alla intresserade är välkomna att delta. Vidare informerade ordförande om SPF:s kongress, där hon, Göte Swén, distriktets nye ordförande och Kaj Sjö är ombud från länet.

Det informerades om att DM i golf spelas den 13 augusti på Norderöns GK.

DM i boule kommer att genomföras vid Stenhammaren i Mattmar den 30 augusti. Mer information om båda evenemangen kommer.

Arne Eskilsson informerade om att bussresan till Norge blir den 23 juni, där vi bland annat ska besöka Trondheims mycket fina äldrecenter.

Därefter välkomnades eftermiddagens underhållare, Barbro Lindström, Folke Lindqvist och Rolf Engberg. Nu blev det allsång, musik och frågekryss, som leddes av Barbro. Sångerna var välkända och roliga att sjunga, men krysset var lite klurigt. Sex personer lyckades lösa det och belönades med ett litet pris. Stämningen var hög och ännu högre blev den när Folke och Rolf avslutade med paradnumret Wiggen med riv. Det blev en härlig avslutning på säsongens månadsträffar.

Det nya konstlotteriet blev mycket uppskattat. Elvi Eskilssons akvarell och Eli Widmarks textilier som vinster lockade till lottköp. Dragning genomförs kommande vecka.

Ett stort tack riktades av ordförande till alla, som gjort dagen så trevlig, och till givarna av lotterivinsterna och lottköparna och med önskan om en skön och givande sommar.

Kristina Andersson