Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF Frösön

Vid aprils månadsmöte hade ordförande Ingrid Borgström nöjet att hälsa nya och gamla medlemmar välkomna liksom den inbjudna gästen Thord-Erik Nilsson, mångårig sportreporter i länet. Det var en spännande livs- och yrkesresa, som Thord-Erik berättade.

Han tänkte tillbaka på sina lärare, som hade stimulerat honom både att skriva och idrotta.

Tidigt gav han ut klubbskrifter från Rörösjöns idrottsförening. Det gick bra för föreningen tack vara duktiga flickor, som engagerade sig. Föreningen var framgångsrik i bordtennis.

1957 blev Thord-Eriks första artikel publicerad i ÖP och LT. 1967 var han med och startade Öpiaden. Föräldrarna var väl inte så nöjda alla gånger över den tid som lades på idrotten i stället för läxläsning. Men nu i efterhand kan man nog säga, att det var en yrkesutbildning som engagemanget för idrotten gav. Många, många resor hade det blivit under åren världen över med många möten med kända idrottsprofiler.

Att denna flitiga och mångåriga sportjournalist fått uppskattning är inte förvånande. Han är idag utnämnd hedersmedlem i Journalistförbundet och har fått Riksidrottsförbundets hedersmedalj. Att låta bli att skriva är svårt för pensionären Thord-Erik, så nu blir livet en bok.

Ordförande informerade kort om att SPF:s kongress äger rum i maj och att det finns förslag på att SPF ska byta namn till Seniorerna. Jämtland har tre ombud.

Information gavs angående en kostnadsfri studiecirkel, Att använda läsplatta, samt att kommande aktiviteter kommer att läggas ut på hemsidan. Arne Eskilsson informerade om planerna på en vårresa till Trondheim. Ett konst- och hantverkslotteri började säljas. Elvi Eskilsson hade skänkt en vacker akvarell och Eli Widmark textilprodukter. Lottförsäljningen fortsätter nästa månadsmöte då dragning sker. Något spännande att se fram emot.

Mätta efter en god lunch, glada efter samvaro och nöjda efter Thord-Eriks berättelse från sitt liv, skildes vi åt för dagen.

Kristina Andersson