Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SPF-distriktet

Fredag den 21 mars samlades SPF-distriktens stämmoombud för att delta på Jämtlands SPF-distriktsstämma. 74 ombud deltog. Till mötesordförande valdes Erik Arthur Egervärn. En ordförande som med säker klubbteknik och stor skicklighet i mötesformer lotsade ombuden igenom den formella delen av stämman.

Vice ordförande Nils-Olov Mårtensson hälsade alla välkomna och öppnade stämman. Därefter tog mötesordförande över. Stämman behandlade bland annat 2013 års verksamhetsberättelse med årsredovisning, förslag till kommande verksamhetsplan och budget, samt förrättande av val. I verksamhetsberättelsen framgick vilka nyckelområden som prioriterats under året. Friskvård i olika former, som stimulerat både kropp och knopp har haft stort utrymme liksom IT-frågor där kompetensen har stärkts i syfte att utveckla föreningarnas hemsidor, och en satsning på medlemsregistret. Utbildning av olika funktionärer har funnits på dagordningen. Medlemsutvecklingen har varit god, men avtagit sedan SJ-rabatten upphörde.

Revisorerna föreslog att ge styrelsen ansvarsfrihet vilket stämman biföll. Revisorerna riktade ett stort tack till styrelsen för det goda arbete de utfört.

Förslag till kommande verksamhetsplan innehåller äldrepolitiska frågor. De frågor som distriktet har för avsikt att fokusera på är boendefrågorna, äldres ekonomi, vård och omsorg, läkemedelshantering för äldre och enhetliga taxor inom äldreomsorgen. Distriktet ska fortsätta att stimulera föreningarnas verksamhet inom medlemsrekrytering, friskvård, studiecirklar och researrangemang, samt tävlingsverksamhet inom boule och golf.

Stämman beslutade att godkänna verksamhetsberättelsen, årsredovisningen och förslaget till verksamhetsplan med budget.

Efter valen och konstituering fick styrelsen följande sammansättning: ordförande Göte Swén, nyval, vice ordförande Nils-Olof Mårtensson, kassör Iréne Westberg nyval, sekreterare Torsten Lind, ordinarie ledamöter, Inger Fahlvik, Ingrid Borgström och Max Pettersson nyval. Till ersättare utsågs: Stig Olsson och Ulf Magnusson nyval.

Kaj Sjö, Eva Egervärn, Bodil Orremo och Donald Amundsson avtackades på plats.

Efter mötesförhandlingarna presenterade författaren Ambjörn Sandler sin senaste bok: Utmaningen. Ambjörn berättade kort bakgrunden till sitt skrivande, och sa att denna bok blev en utmaning mot honom själv. Han beskrev hur de uppdiktade personerna kom till honom både natt och dag. Personerna som är uppdiktade, skulle kunna vara verkliga. De är insatta i en historisk verklighet. Skrivandet har blivit en livsstil för Ambjörn, där han beskiver det som att han lever i två plan, ett i verkligheten och nuet och ett med personerna i romanen.

Boken berättar om en familjs utvandring från sin gård på landsbygden till USA i början på 1900-talet. Stämmoombuden fick höra Ambjörn läsa några korta avsnitt ur boken.

Stämman avslutades med en musikalisk upplevelse, som Astrid Åslin och Anna Brandt stod för. Det blev en härlig avslutning på stämmen. Alla fick vara med i den musikaliska resan som erbjöds, både genom allsång och det melodikryss, som spelades upp. Ett pris delades ut till en grupp vinnare, som drogs ur alla vinnande kryss. Som extra nummer sjöng Anna Brandt Björn Skifs Tag mitt hjärta tag min själ. Med de orden skildes ombuden för att fortsätta sitt arbete på hemmaplan.

Kristina Andersson