Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SKPF Pensionärerna Avd 30 Jämtland

En mulen höstdag var det dags för SKPF-pensionärernas trivselträff, tisdag den 8 oktober. Ordförande Britt Wikman hälsade cirka 80 medlemmar hjärtligt välkomna till Tiljan, som var platsen för dagens möte.

Hasse Thor och Ruben spelade härliga låtar under tiden medlemmarna anlände till lokalen. Bland annat den egna låten Hösten, passade denna dag. För många var det första gången som man hittade hit.

Britt hälsade sen Magnus Zingmark, forskare på Östersunds kommun, välkommen. Magnus informerade om projektet "Säkra steg" som kommer att starta den 14 oktober. Alla hushåll i Östersunds kommun, med någon som fyllt 70 år, kommer att få en broschyr som informerar om "Säkra steg". Det hela går ut på att man måste ha en smart telefon/surfplatta för att kunna ladda ner en app, som ger stöd och råd om hur vi ska träna för att förebygga fallolyckor, vilket är den vanligaste orsaken till skador hos oss pensionärer.

Appen är utvecklad av forskare i Umeå tillsammans med pensionärer, för att den ska vara så användarvänlig som möjligt. Viktigt att vi känner oss bekväma om vi ska använda den. Meningen är att vi ska träna oss tryggare och undvika fallskador. Träningen gör vi hemma eller med någon kompis som också blir nyfiken på detta.

Efter den 14 oktober, när broschyren kommit, kan man anmäla intresse och får då en kod att starta upp appen med. Det hela kommer sen att följas upp av forskarna. Det viktiga med detta är att vi skapar en beteendeförändring, enkel träning, som inte kräver något utöver det egna engagemanget.

Britt tackade Magnus med en bukett höstfärgade tulpaner.

Som alltid så blev vi kaffesugna, och då serverades det goda smörgåsar, gott kaffe och te. På sorlet så hördes det vara trivsamt med mycket prat och skratt.

För kvällens musikunderhållning svarade alltså Hasse Thor och Ruben. Dom bjöd oss på en härligt blandad repertoar med bland annat den välkända Trönderbrura, ElgAnders gånglåt, Rosen och fjärilen och Den gamla dansbanan. Sedan lite allsång där vi klämde i med Cacka Israelssons Gamle Svarten och En sliten grimma. Vidare fortsatte dom med Lady be good och Åge Alexanderssons Ljus och värme. Listan blev lång med all härlig musik som spelades och medlemmarna lät sig väl underhållas. Som en fin avlutning på kvällen sjöng vi ännu en allsång. Denna gång, passande i dessa tider, så blev det I natt jag drömde. Britt tackade för härlig underhållning.

Kvällens lotteri bestod av presentkort och god choklad. Maggan och Agneta fixade ett bra lotteri till oss. Innan vi avslutade påminde vi om Tantpatrullen som besöker Östersund fredag den 11 oktober. Kom ihåg den röda mössan/hatten som symboliserar vår kamp för bättre pensioner.

Så tackade Britt alla som kommit denna kväll och hälsade alla välkomna åter till nästa möte, som är budgetmöte, den 11 november.

Britt Wikman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel