Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SKPF Pensionärerna Avd 30 Jämtland

Dags för höstens första trivselträff, tisdag den 10 september. Ordförande Britt Wikman hälsade cirka 80 medlemmar hjärtligt välkomna, gamla som nya.

Vår föredragshållare för kvällen, David Adervall, hälsades välkommen. Han informerade oss om digitalisering i vården. En fråga som många ruskar på huvudet åt, samtidigt som vi kanske kan ta till oss att en del teknik inte är så dumt.

En snabb reflektion om vårdappar. Många vet inte om att ett besök via nätdoktorn kostar vår region dyra pengar. Vi fick även höra om superdatorn Watson, och ett exempel på en studie om hudförändringar, där datorn fick bättre resultat än de fysiska läkarna.

Vi fick också se en film från det virtuella hälsorum som finns i Ragunda och en film om en duschrobot. Mycket av detta är redan här och en del kommer nog ganska snart. Bra eller inte, det beror nog på individens status och mående. Det som är bra för en, kanske inte är lika bra för alla.

David jämförde också jobb som datorn kan ersätta, dåliga eller tråkiga jobb. Det är bara fantasin som sätter gränser. Men slutsatsen är dock att det är viktigt med bra ramverk, så att tekniken inte går över styr utan att allt sköts seriöst och riktigt. Empatisk kompetens är viktigt i dessa frågor. Som tack fick David en blomstercheck.

Efter Davids föredrag blev det fikapaus innan kvällens underhållare Lill-Bengt stämde upp med sitt dragspel och även den nya fina gitarr som han fick på sin födelsedag. Han inledde med Jämtland är bra, sen kom ett Evert Taube-medley, Tomas Ledins Sommaren är kort, Dan Anderssons Jag väntar vid min mila, Elvis, Jularbo och Jonny Cash. Ja, en fin blandning av låtar från olika artister gav oss en härlig stund innan han avslutade med Lasse Berghagens Farväl till sommaren. Britt tackade Lill-Bengt för en härlig och bra underhållning. Sen var det lotteriflickornas tur. Presentkort och lotter var kvällens vinster.

Även lite info om höstens studiecirklar; Måndag 23 september startar ”Raggsockan”, torsdag 5 september startar textilgruppen. Torsdag 26 september start för Må Bra-gruppen. Måndag 7 oktober börjar målargruppen. Matlagning för män 1, startar 18 september. Matlagning för män 2, svensk husmanskost, där tid bestäms av gruppen.

Mer info om alla cirklar kommer även i annons i tidningen samt på vår hemsida. Alla cirklar sker i samverkan med ABF Jämtland.

Därefter tackade Britt alla som kommit denna kväll och hälsade välkommen åter till nästa möte den 8 oktober.

Britt Wikman

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel