Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SKPF Jämtlands län avd 30

Annons

SKPF hade trivselträff på Frösö strand den 9 september 2014. Ordförande Britt Wikman hälsade 75 medlemmar varmt välkomna, gamla som nya.

Britt berättade att Kristina Andersson ska prata om benskörhet och att det den 11 november blir födelsedagsfest, SKPF fyller 30 år. Det blir mat, underhållning med mera på OSD.

Britt berättade också att hon och Nisse varit på kongress, att Sam Sandberg har slutat och att vår nya ordförande heter Monica Bäckman. Januari 2015 flyttar vi till OSD med våra medlemsmöten.

Så hälsades Kristina Andersson välkommen. Hon pratade om benskörhet, osteoporos. Kristina har startat en förening, en liten sådan, med cirka 1600 medlemmar i hela Sverige. Benskörheten kostar 3,5 miljarder per år. En osteoporosskola startas vecka 44 där patienten får personlig handledning, aktivt och teoretiskt. Skolan kostar 300 kronor. Föreläsningen i Hörsalen är gratis. Som tack för en mycket bra och tänkvärd information fick Kristina en vacker ros och ett bidrag till sin förening.

Därefter var det fikadags. Kvällens underhållare, Harmoni, hälsades välkomna. Harmoni består av fyra personer, Lars Berg, Maj-Lis Ek, Sture Pettersson och Sven Lindgren. De började med en polska och spelade och sjöng medryckande med en blandad repertoar. De avslutade med Vi möts igen och tackades för en bra underhållning.

Sonja Ejenstam informerade om att landstinget ska byta namn till Regionförbundet.

Agneta Andersson informerade om och när cirklarna som ska starta.

Ordförande Britt Wikman tackade för denna gång. Vi ses på mötet den 14 oktober. Sedan var det lotteriflickornas tur.

Ingeborg Strömsén