Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: SKPF Jämtland avd 30

SKPF hade månadsmöte den 8 april på Frösö Strand. Nya ordförande Britt Wikman presenterade sig, sedan hälsade hon drygt 60 medlemmar välkomna. Till justerare valdes Björn Nordenstam. Dagordningen upplästes och godkändes. Kassör Nisse Eriksson pratade om ekonomin som är god.

Då det gäller studier så är det snart avslutning på cirklarna vi har. Kom med förslag på nya cirklar till Agneta Andersson, vår studieorganisatör.

Roger Dahlqvist är webbansvarig och har gjort en fin hemsida som kan ses på skpf.se/jamtland

Planerade möten framöver finns i den ljusgröna informationsfoldern som delades ut vid mötet.

Jorunn Åhlberg pratade resor, den 17 juni till Ljustorget i Ljusdal och vi äter i Järvsö. Vid nästa möte blir det mer information.

Dags för övriga frågor – då blev det tyst som det oftast blir.

Britt pratade om byte av möteslokal och hade ett förslag. Det är OSD och ingen lokalhyra. Samtliga tyckte att det var ett bra förslag. Just då kom Kalle Ahlander, han hälsades välkommen och medan han ställde i ordning sina "prylar" var det dags för fikapaus.

Kalle började prata om hjärtstartare och fortsatte sedan med information om brandskydd i bostaden. "Vem har ansvaret om det börjar brinna?" Jo, vi själva. Brandorsaker kan vara elfel, till exempel i en dator, brandvarnarna fungerar inte, ljus man glömt släcka, torrkokning, rökning – det är röken som dödar, inte elden. Fett som brinner, släck aldrig med vatten. Utrustning som är bra att ha är brandvarnare, helst i varje rum, brandsläckare och brandfilt.

Vad gör man om det börjar brinna? Gå aldrig ut i ett rökfyllt trapphus, stanna i lägenheten. Men om man lämnar lägenheten, stäng då dörren, kväv elden.

Kalle visade en film om en brand i en lägenhet, bränder börjar oftast i köket. Begränsa elden, stäng till det rum där det brinner, ring 112.

3000 personer om år omkommer i hemmet, fallolyckor är största orsaken.

Britt tackade Kalle för den informationen, en mycket bra sådan.

Hon hälsade nu kvällens underhållare, Gärd Åslund och Sture Blom, välkomna. De började med Snoa på Tunbacken. Gärd har gjort låtarna själv, en låt kallade hon Flurvere, den passade bra i dag. Hon spelar durspel och Sture gitarr. Den låt de avslutade med kallade Gärd för Fejen. Jorunn tackade Gärd och Sture för en bra och trevlig underhållning.

Så var det lotteriflickornas tur, de är så duktiga, många fina och bra vinster. Denna gång var vinstvärdet på drygt 2000 kronor. Många glada vinnare.

Britt tackade för denna gång och hälsade alla välkomna den 13 maj, då är det våravslutning och vår egen sånggrupp underhåller.

Ingeborg Strömsén