Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Senioras

Den nybildade S-kvinnoklubben Senioras har haft sitt första årsmöte. De deltagande kunde glädjas åt att klubben, redan i början, har 35 medlemmar. Kvällen gästades av en av de tidigare ledande S-kvinnorna i förbundet, Ingegerd Sahlström från Halmstad. Hon berättade roliga episoder från sin och Margareta Winbergs tid i förbundsledningen, vissa med mycket lokal anknytning. Det vållade mycket skratt och väldigt god stämning!

Ingegerd betonade att politik måste vara drivande, förändrande, men också hoppfull och rolig. Ingegerd och Margareta var konkurrenter om ordförandeposten i ledningen för Sveriges S-kvinnor 1990, ett tillstånd som slutade i i en lång vänskap och många feministiska beslut, till exempel varvade listor, som så småningom alla partier (utom SD) antog. Ingegerd beskrev och betonade vikten av att skapa strategier för förändring och tog partikongressbeslutet om att kriminalisera köp av sexuella tjänster, som ett strålande exempel.

Gudrun Olsson valdes enhälligt till ordförande för Senioras.

En workshop gjordes för att förankra vilka frågor som ska stå på dagordningen de kommande åren. Nästa medlemsmöte ska besluta om detta. Situationen för äldre kvinnor är dock den övergripande rubriken för klubben.

– Det handlar till exempel om representation. Ska äldre kvinnors frågor synliggöras, så måste äldre kvinnor, i större utsträckning, själva få finnas med i de beslutande församlingarna, säger den nyvalda ordförande Gudrun Olsson

Mötet enades om att ha medlemsmöte varje månad.

Margareta Winberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel