Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Senioras

Annons

(S)enioras, den nyaste av socialdemokratiska föreningar i länet, har haft sitt extra planeringsmöte inför årsmötet den 20 februari. Klubben har redan rekryterat över 30 medlemmar – trots att den inte riktigt är igång än!

– Det stora intresset visar att många har saknat en mötesplats för lite äldre kvinnor. Även om vi inte har någon strikt åldersgräns så vill vi lyfta frågor som har kommit i skymundan i dagens politiska debatt, säger Gudrun Olsson som är interimsordförande fram till årsmötet.

Mötet diskuterade dels på vilket sätt man skulle organisera sina möten för att ta vara på den kunskap och visdom som medlemmarna har, dels vilka konkreta frågor som kunde vara lämpliga att börja diskutera.

Flera av mötesdeltagarna var villiga att leda smågrupper inom olika ämnen, som kam mynna ut i motioner och andra förslag till ”högre instans”. Tanken är här att ta fram de frågor som inte andra organisationer driver, de bortglömda eller gömda, men som är viktiga för medlemmarna. Här togs exempel som familjejuridik, utbildning för äldre och sex och samlevnad upp. Men även pensionsfrågan är angelägen. En sammanställning av diskussionen kommer att tas fram till årsmötet, som får fatta beslut.

Mötet beslutade att bjuda in S-kvinnors ordförande Carina Ohlsson till årsmötet i februari.

– Denna nystartade (S)enioras är den första i sitt slag i landet och ska ses som en present till S-kvinnor, som fyller 100 år i år, förklarar Gudrun Olsson.

Margareta Winberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel