Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Rödöns Rotaryklubb

Sedan 1988 har Rödöns Rotaryklubb delat ut ungdomsstipendier till elever i årskurs 9 i Krokoms kommun. Mottagaren utses av lärare och elever vid skolan och skall ha utmärkt sig som god kamrat, varit entusiastisk, kreativ eller på annat sätt varit en god förebild/stöd för sina kamrater. Stipendiet består av ett diplom och 1 000 kronor/skola. På diplomet anges förutom namnet även en av lärare/elever utformad motivering. Normalt brukar stipendiet delades ut på skolavslutningen av en representant för Rödöns Rotaryklubb men på grund av coronaviruset sköttes utdelningen av respektive skola.

Årets Stipendiater

Ås – Alex Östermark

Motivering: Alex har genom åren varit en snäll kamrat och aldrig gjort något dumt. Han är snäll mot alla och är en väldigt bra förebild.

Utdelare: Olle Näslund Ås skola

Nyheden Krokom – Lars Fjällman

Motivering: Lars är en väldigt trevlig och rolig person som alltid ser till så att alla mår bra. Han säger ifrån om någon gör något dåligt mot någon annan. Han har en bra attityd och viljestyrka, sprider energi när man behöver det mest . Han får folk att le och skratta. Lars har aldrig en dålig dag.

Utdelare: Magnus Gunnarsson Nyhedens skola

Änge - Felicia Hådell

Motivering: Felicia är en god kamrat som behandlar alla lika. Hon har ett moget, artigt och respektfullt bemötande mot både elever och vuxna i skolan. Hon finns för alla och vill alltid allas bästa. Hon har en lågmäld framtoning och samtidigt ett stort engagemang i diskussioner i klassen. Genom sitt engagemang i skolarbetet är Felicia en god förebild för alla, från de yngsta till de äldsta eleverna på vår skola.

Utdelare: Christine Bladh Änge skola

Cederbergsskolan Föllinge - Evelin Ulubey

Motivering: Evelin blev årets stipendiat på Cederbergsskolan i Föllinge för att hon under hela sin skolgång har visat att hon är en god kamrat. Hon är omtänksam, hjälpsam och har genom sitt positiva sätt bidragit till en god stämning bland kamrater och personal. Med glimten i ögat har Evelin bjudit på sig själv!

Utdelare: Tomas Eriksson Cederbergsskola

Gudfast Hellby

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel