Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Rödöns hembygdsförening

Rödöns hembygdsförening anordnade nationaldagsfirande i samarrangemang med Krokoms byförening, Rödöns församling och Krokoms internationella vänförening Kiv. Det blev en trevlig och uppskattad kväll med fanborg och trumslagare genom Krokom till en fullsatt kyrka där hembygdsföreningens ordförande Karin Ericson hälsade välkommen. Skönsjungande trion Anna, Karolina och Lovisa underhöll med sång och musik.

I stället för ett traditionsenligt nationaldagstal ledde Mimmi Finnstedt, ordförande i Kiv, samtal med några av Krokoms nya invånare Elham, Duffla och Samrawit från Eritrea samt Leila från Afghanistan. Det blev ett mycket tänkvärt och givande samtal.

Församlingens präst Kristina Eliasson avslutade och därefter serverades smakprov på mat från olika länder av medlemmar i Kiv. Kaffe med dopp serverades av hembygdsföreningens byombud i Krokom med omnejd. Kvällen gav många fina möten och bevis på att man kan ha många hembygder inte bara den där man är född och uppvuxen.