Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: Raftälvens byalag

Den vackra byn längs milslånga Sandvikssjön har avhållit sitt årsmöte. Av verksamhetsberättelsen framgår att medlemmarna är involverade i en rad uppdrag som badbryggor, skoterspår samt renovering av byggnader och hemvändaraktiviteter. Byalagets medlemmar har också aktivt medverkat med arbetsinsatser då ”Föllingealliansen” avhållit sina många aktiviteter i kyrkbyn Föllinge.

Medlemstalet har ökat till 117 personer och en hel del är fritidsboende och stödmedlemmar. Föreningens ekonomi är fortsatt stabil trots att utgifter för en rad reparationer i det egna byggnadsbeståndet har varit nödvändiga.

Styrelsen har bestått av Bengt Erik Åström, ordförande, Lasse Hamberg, kassör, Sara Wikman, sekreterare, samt ledamöterna Tomas Orell, Lena Nyström och Hans Lindberg. Samtliga omvaldes förutom Lena som gick in som suppleant. Ny i styrelsen är Cherish Gustafsson som ny kassör. Revisor är Åke Bengtzon med Peter Solenberg som suppleant. Till ett extra årsmöte kommer medlemmarna att kallas under april då en stadgeändring beträffande årsmötesdatumet skall revideras.

Den omfattande aktivitetsplaneringen inför resten av året resulterade i beslut om långfredagens pimpeltävling, en majbrasa vid stranden av Öst-i-viken där samtidigt skogsavfall städas bort. Inför sommaren blir det traditionellt en ”festhelg” 18-19 juli med såväl utterfisketävling men också ett ankrace. På Tallsäter, byns sommardansbana, anordnas loppis och kvällsaktiviteter. I samarbete med byns jaktlag kommer den traditionella ” Älgsoppan” att serveras i början av september.

Byalaget har för avsikt att till sommaren i studiecirkelform arbeta för att intressera byalagets medlemmar till forskning i byns nu 270-åriga tillvaro.

Åke Bengtzon

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel