Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Ytterhogdal

PRO Ytterhogdal hade sitt årsmöte den 2 mars. Stämningen var hög när Mats Svensson och Georg Eriksson underhöll med musik och sång, både före och efter årsmötesförhandlingarna.

Leif Persson, PRO-distriktets ordförande i Östersund, valdes till ordförande för årsmötet. Han berättade bland annat för oss om hur man bedriver arbetet i distriktet. Viktig sak som händer just nu är det förebyggande arbetet för fallolyckor. Förutom det mänskliga lidandet kostar benbrott och andra skador vid fallolyckor, mycket pengar för samhället.

Årsmötesförhandlingarna genomfördes enligt PRO:s stadgar. Vid genomgång av verksamhetsberättelsen kunde vi konstatera att föreningen har varit mycket aktiv under 2019.

Efter att mötet beslutade att ge styrelsen ansvarsfrihet för 2019, kunde styrelsen känna en viss lättnad. Frågan om ansvarsfrihet är alltid avgörande för om styrelsen kan anses ha arbetat i rätt riktning under året.

Vid valen skedde endast några få förändringar i styrelsen. Två personer avgick och en ny valdes in.

För den som är intresserad av fler detaljer kring valen finns det att läsa mer på PRO Ytterhogdals hemsida. Där kan man läsa om styrelsevalen och även se alla som blivit valda till speciella uppdrag, ämnesansvariga.

Det kommer att bli ett nytt medlemsregister under våren. Även hemsidan kommer att förändras. Senast den sista juni ska nya hemsidan vara i gång. Det gamla medlemsregistret kommer att stängas ner den 1 april och redan den 20 mars måste alla uppgifter vara införda i det nya systemet. Det blir en hektisk tid för de som är ansvariga för både medlemsregistret och den nya hemsidan.

Ett mycket trevligt årsmöte avslutades med att PRO Ytterhogdal bjöd på god mat från Knoppergården. Och förstås mer sång och musik. Vi tackade alla som varit med och ordnat så att dagen blev så lyckad!

Solveig Haugen

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel