Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Ytterhogdal

Annons

Vid PRO:s årsmöte den 15 mars i församlingshemmet möttes mötesdeltagare och gäster av glad musik under ledning av Yngve Perssons åtta ukulelespelare vilket innebar en positiv stämning redan från start.

Borden var dukade och kökspersonalen på plats hade läget under kontroll. Efter en stunds musik var det så dags för mötesförhandlingar. Till ordförande för mötet utsågs Jan-Erik Hagström och som sekreterare för mötet utsågs Hjördis Hagström, båda från PRO Sveg.

Ordförande Gerd Jonsson hälsade alla välkomna. Yngve Persson bidrog med sin saxofon till en stämningsfull parentation över de vänner som lämnat oss under året.

En snabb genomgång av verksamhetsberättelsen samt redovisning av kassören Unnie Aurusell visar att det händer en del under ett år. Revisorernas berättelse lästes upp varefter styrelsen beviljades ansvarsfrihet för det gångna året. I styrelsen var det inga förändringar. Nyval gäller endast valberedningen då Leif Ståhlberg och Alf Larsson valdes. Vid klubbordförandes förfrågan om r mötet var klar för avslutning tillkom en punkt i dagordningen.

Daniel Rickardsson vann femmilen i Holmenkollen; En upplysning som rev ner en applåd i stil med vad musikerna fick.

Ett stort tack till en effektiv och snabb ordförande Jan-Erik Hagström samt ett tack till Hjördis Hagström som sekreterare.

Nu smakade det verkligen gott med mat och det var en rykande åtgång av en lyckad gryta. Vid kaffet gratulerade vi två jubilarer. Barbro Engberg som nyss fyllt 80 år och Arne Svensson som snart fyller 90 år. De fick ta emot blommor och sång. En lottring var snabbt såld och vinnarna kunde hämta sin vinst vid prisbordet.

Vi kan även nämna att vi just fått klar vår cd "Historier från Hogdalsbygden". Den är ett resultat från vår studiecirkel i samarbete med ABF Jämtland-Härjedalen. Maj Ståhlberg påminde oss om datakursen för nybörjare som startar inom kort.

Alla verkade nöjda med dagen och det gladde oss att se nytillkomna medlemmar från Överhogdal som var med för första gången. Gerd Jonsson tackade alla som bidragit till en trevlig dag, inte minst Yngve Persson med musikanter.

Gunnel Jansson