Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Västjämtland

Annons

PRO Västjämtland har varit på sin årliga ”hemliga” bussresa vilken inte till slut var så hemlig ändå.

Resan var öppen till samtliga pensionärsföreningar inom Åre kommun. Trots att resan började från Duved var det först vid Undersåker resenärerna hade anammat inbjudan. Bussen fylldes trots allt med 30 resenärer, från Undersåker, Järpen och Mattmar.

Vädret var vackert med strålande sol. Första uppehåll och huvudmålet nåddes genom ett skakande vägarbetsområde till Hovermo museum. Vår ”egen” chaufför Janne körde som vanligt varsamt genom groparna och då vi visste att kaffet med hembakat väntade var alla nöjda och glada.

Trots att Hovermo museum finns så nära oss blev vi ändå överraskade över den mångfald av kunskap som har funnits på platsen genom flera generationer. Innovationen och viljan att skapa något med egna händer. Det går inte att berätta om allt vi fick se och begrunda, det måste upplevas och höra berättas på platsen av grundarens barnbarnsbarn, barnets egna ord.

Resan fortsatte mot Östersund och restaurang Källan i Böle för en helt otroligt framdukad lunchbuffé.

Vi fick även möjlighet att besöka köpcentret Lillänge för lite shopping och även ett litet annorlunda lotteri i bussen med många trevliga vinster. Hemresan blev en lugn, långsam färd på grund av många vägarbeten på E 14.

Resans arrangör, festkommittén i PRO Västjämtland, tackades för en mycket väl genomförd resa.

Annaliisa de Faire

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel