Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Västjämtland

PRO Västjämtland kunde äntligen hålla årsmöte för 2019, hela fem månader senare än vad som var planerat, ty coronapandemin kom och rörde ihop allt det som var planerat. Även detta möte började med spritade händer.

På Hållandsgården fredagen den 28 augusti samlades 30 medlemmar till årsmöte och kombinerad surströmmingsfest.

Ordförande Carl-Erik de Faire önskade alla, särskilt fem nya medlemmar, välkomna. Därefter hölls parentation över medlemmar vilka har lämnat oss under det gångna året.

Till ordförande för årsmötet valdes Inger Breil från PRO-distriktet och till sekreterare Elsy Sandbom, också från PRO-distriktet. Under sedvanliga årsmötesförhandlingar valdes till ny kassör Thomas Hägg, från Mörsil, och han ersätter Anitha Olofsson som flyttar från Järpen till Östersund. Efter mötets avslut tackade ordförande Carl-Erik de Faire Inger och Elsy för väl genomfört uppdrag.

Avgående, mångårige kassören Anitha Olofsson avtackades med blommor och presenter.

Därefter strömmade väldofter från surströmmingsbordet som Alice med personal hade dukat fram. Restaurangens sittplatser hade noga genomtänkta avstånd till varandra och alla var mycket medvetna om att hålla avståndet även vid buffén.

Surströmmingen smakade minst lika gott som de föregående åren, där fanns både tunnbröd, getost, gräddfil och tomater med mera. Även olika sillinläggningar för de som inte gillar den norrländska delikatessen. Kaffe med tårta serverades i den stora salongen. Det fantastiska konstverket som tårtan presenterade var bakad och komponerad av Hållandsgårdens egen Mobina från Afghanistan.

Avgående kassören Anitha lämnade aktuell information från PRO-distriktet och dagen avslutades med det sedvanliga lotteriet med många fina skänkta priser.

Vi skildes nöjda och alla tyckte det hade varit artut att få ackordér.

Annaliisa de Faire

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel