Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Torvalla och Brunflo

Tisdagen den 27 maj var det ett gäng PRO:are som äntrade bussen i Brunflo och Torvalla centrum för en dagsresa till Sollefteåtrakten. Bussen rattades med säker hand av den trevliga chauffören Lars.

Ungefär vid Lillsjöhögen tog vi av från stora vägen och chauffören guidade oss fram till Stavkyrkan som är en nybyggd kyrka enligt medeltida byggmetoder. Stavkyrkan är bygd av bybor som arbetat ideellt och den invigdes 20 augusti 2011.

Efter denna avstickare bar det av raka vägen till Hullsta gård i Sollefteå. Väl framme där var det dags för kaffe och macka och en dryg timmes humoristisk förevisning av sängkläder. Sedan var det dags för lunch och vi serverades en god kötträtt med grönsaker därtill.

Efter lunchen var det dags för avresa till Backsjön och Norrlands tulpanfestival. Det låg otroligt vackert till inne i skogen. Här gick vi runt bland hundratals tulpaner och njöt fullt ut. Man kunde även handla i den lilla butiken. Tulpaner förstås. Efter denna upplevelse var det dags att återigen äntra bussen och nu skulle vi till ett ställe som heter Strömsborg. Där kunde vi åter lätta på plånboken och handla diverse goda rökta produkter samt tunnbröd (från Hammerdal) och olika ostar. Här drack vi återigen en kopp kaffe med bulle/kaka därtill innan det var dags för hemfärd.

Det kändes som att alla i bussen var nöjda med dagen. Vi hade fått njutning både för kropp och själ och innan vår chaufför, Lars, rattade in bussen mot Östersund igen gjorde han en avstickare med oss till Hallstaberget och stannade där så vi fick njuta av den enorma utsikten över Sollefteåtrakten.

Hemresan gick snabbt och vi landade igen uppe i Torvalla centrum cirka 17.40 men dessförinnan avtackades Anita Bohlin, ordförande i Torvalla, och vår busschaufför med en varm applåd för en trevligt upplagd busstur.

Lillemor Rydow