Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Torvalla

Den 3 mars samlades ett 40-tal medlemmar till vårens pubafton. Till tonerna av Lill-Bengts eminenta enmansorkester bjöds vi på nachos med goda tillbehör och goda drycker. Det var en glad och uppsluppen stämning och många lockades upp på dansgolvet.

I vimlet fick jag en liten intervju med en förtjusande dam, Margit Karlsson, 90 år till sommaren. Hon gav en liten inblick i sitt strävsamma liv och jag hoppas att jag ska vara en lika pigg och livsbejakande person om jag når den åldern.

Ett strävsamt liv med uppväxt på en stor bondgård i Storsjö kapell i Härjedalen och sedan en yrkeskarriär i restaurangbranschen. Jobbat hårt i hela sitt liv har hon gjort. En poliodrabbad arm har inte hindrat henne och krämpor är sådant man får dras med, säger hon med ett leende. Margit bor hemma och sköter sig själv. Hon har en dotter som finns nära, men någon make har hon inte haft. Nej, jag har klarat mig själv och varit fri att göra vad jag vill, det har gått så bra.

På dansgolvet njöt hon i fulla drag och jag tror inte att hennes kavaljer hade något att klaga på. Härliga Margit, jag önskar dig allt gott!

Undertecknad är glad att få tillhöra en förening med så många trevliga och älskvärda medlemmar, vi har alltid mysigt på våra träffar. Den 15 mars är det dags för en ny trivselträff.

Maria Frank