Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Stugun

PRO Stugun anordnade ett medlemsmöte, tisdagen den 21 januari i sockenstugan, som gick i klimatförändringens tecken. Jonte Fischer och Helen Moström informerade om den klimatförändring som sker och berättade också om hur de själva förändrat sina liv för att leva klimatsmart.

Jonte är hemvändare och har övertagit sitt föräldrahem tillsammans med Helen, som nu skapar och danar om jordbruket så det är skonsamt för människor, djur och natur.

En klar uppmaning till oss alla är att vi behöver ändra våra vanor och vårt sätt att konsumera och att det är ett måste för att nå klimatmålen.

Det finns mycket som den enskilde kan göra redan idag för att minska sin klimatpåverkan.

Sammanfattningsvis är det som vi privatpersoner gör otroligt viktigt för att minska de globala utsläppen av växthusgaser.

Det bjöds på en otroligt god lök- och potatissoppa och hembakat bröd, samt kaffe med kaka som Sonia Eriksson tillverkat.

Staffan Löwenberg underhöll och sjöng fina och stämningsfulla melodier som många kände igen och alla sjöng med i refrängerna.

Som vanligt hade det dukats uppe ett sprängfyllt vinstbord till lotteriet av Ingrid Larsson och Evy Mattsson, så det blev många nöjda och glada vinnare.

Ordförande Göran Holm tackade samtliga som deltagit på mötet och gästerna fick dessutom en fin blombukett.

Ett stort tack och en varm applåd fick även nöjeskommittén med Margareta Jonsson, Kurt Persson, Stefan Lidström och Maud Nilsson, som för dagen förstärkts med Evy Mattsson, Sonia Eriksson och Evert Nilsson, vilka stod för hela den goda förtäringen och städningen.

Elisabet Yngström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel