Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Stugun

Annons

PRO-föreningen i Stugun, med 170 medlemmar, höll sitt årsmöte den 21 mars i Stuguns sockenstuga. Ett 50-tal personer hade samlats för en trevlig eftermiddag.

Ordförande Göran Holm öppnade mötet, hälsade alla välkomna, tände ett ljus och det hölls en tyst minut för medlemmar som gått bort under året.

Därefter läste Sonja Forsberg en fin dikt.

Kjell Rubensson valdes till årsmötesordförande, som med van hand klubbade igenom  årsagendan.

Till sekreterare valdes Siw Lundkvist som också redogjorde för innehållet i verksamhetsberättelsen.  

Mötet konstaterade att föreningen arbetat förtjänstfullt och deltagit i många aktiviteter under året. Fantastiskt många medlemmar har deltagit i cirklar, loppis, lotteri- och kolbulleförsäljning samt vår julmarknad, som inbringat ett stort plus i kassan.

Ordförande passade på att rosa medlemmarnas engagemang, arbete och intresse för föreningens bästa.

Den ekonomiska redovisningen visade på god hushållning och goda förutsättningar för det kommande året, så styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Det noterades också att ”Frissefonden” inbringat en stor summa pengar som ska ge guldkant i tillvaron till boende på Bergegården.

Till styrelse och andra nyckeluppdrag valdes följande: Ordförande Göran Holm, sekreterare Siw Lundkvist, kassör Solveig Svee och studieorganisatör Christin Nilsson. Ledamöter: Bertil Lindqvist, Elisabet Yngström, Christer Backström och Tore Fischer. Ersättare: Margareta Jonsson och Maud Nilsson.

Ansvar för medlemsregistrering: Solveig Svee och Christin Nilsson. Revisorer: Annica Eklund och Kurt Persson. Revisorsersättare: Christer Södergren och Rainer Kristensson.

Trafikansvarig: Tord Göransson. Friskvårdsledare: Thord Sahlin. Lotteriansvariga: Ingrid Larsson och Agneta Strindlund. Nöjeskommitté: Margareta Jonsson, Britt Ling, Kurt Persson, Maud Nilsson och Stefan Lindström.

Valberedning: Holger Wiklund, Christer Backström och Bertil Lindqvist.

Elisabet Yngström presenterade med ett bildspel en planerad resa runt Storsjön i juni, som arbetats fram av de som gått studiecirkeln ”Läs och res”.

Mötet avrundades med lotteridragning från ett gediget prisbord som damerna Agneta Strindlund och Ingrid Larsson dukat fram.

En fantastiskt god fisksoppa, kaffe och kaka inmundigades med välbehag.

För underhållningen stod eminente gitarristen Lennart Borgebo, som spelade gamla gitarrgodisar vilka var välbekanta och mycket uppskattade.

Ordförande tackade alla för ett välbesökt och trevligt årsmöte.

Elisabet Yngström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel