Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Stugun

Annons

PRO-föreningen i Stugun hade tisdagen den 22 januari sitt första medlemsmöte inför verksamhetsåret.

Som alltid var sockenstugan  fullsatt med glada och engagerade medlemmar som hälsades välkomna av ordförande Göran Holm.

Han informerade församlingen om vikten av att söka bostadstillägg oavsett om man bor i villa eller lägenhet, och att det har blivit betydligt lättare att fylla i ansökningarna nu, men att han gärna hjälper till om någon så önskar.

Vi uppmanades alla att sprida informationen om detta till vänner och bekanta.

Därefter redovisades styrelsens förslag till budget och verksamhetsplan inför kommande årsmöte den 21 mars som enhälligt antogs.

Thord Sahlin informerade om att det nu finns möjlighet för våra medlemmar att starta ”skrivarkurser” tillsammans med Hembygdsföreningen där alla kan delta som tycker om att skriva.

Tanken är att man ska skriva om allt från egna upplevelser, sin släkt eller historia om sin bygd.

Studieorganisatören Christin Nilsson redogjorde för cirklar som redan dragit igång och vilka som kommer att starta inom kort.

Ett fantastiskt utbud av cirklar presenterades så som Sjung och minns, stick- och trivselcafé, träslöjd, data, trafik, läs och res, boule, lättare gymnastik med theraband, matlagningskurser både för damer och herrar, tunnbrödsbakning för nybörjare med mera.

Därefter underhöll vår eminenta och duktiga PRO-kör under ledning av Kjell Rubensson. Dom sjöng medryckande, såväl visor som skillingtryck och dansmusik ackompanjerade av Jan Åslin på dragspel och Sture Nilsson på gitarrbas.

Det sedvanliga lotteriet var som vanligt ett överfullt bord med fantastiska vinster som våra lotteriansvariga Agneta Strindlund och Ingrid Larsson så tjänstfullt fixat.

Som vanligt blev det förtäring av högsta kvalitet och nu bjöds det på landgång, dricka och kaffe med kakor som den duktiga nöjeskommittén bestående av Margaretha Jonsson, Holger Viklund, Monika Palm, Maud Nilsson och Britt Ling ordnat .

Ordförande tackade för visat intresse och en varm applåd utbringades både till lotteridamerna, nöjeskommittén och den utomordentliga underhållningen.

Elisabet Yngström

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel