Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Stugun

PRO-föreningen i Stugun, med över 200 medlemmar, höll sitt årsmöte den 17 mars i Stuguns sockenstuga. Ett 50-tal personer hade samlats för en trevlig eftermiddag.

Ordförande Göran Holm öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Astrid Åkergren tände ett ljus och läste en fin dikt därefter hölls en tyst minut för medlemmar som gått bort under året.

Ivar Johansson valdes till årsmötesordförande som med van hand svingade klubban inför kommande val. Sekreterare Tore Fischer redogjorde för innehållet i verksamhetsberättelsen. Mötet konstaterade att föreningen arbetat förtjänstfullt och deltagit i många aktiviteter och studiecirklar under året.

Fyra resor har anordnats, 70-talet medlemmar har deltagit i cirklar, loppis, lotterier och aktiviteter på marknader som inbringat ett stort plus i kassan. Ordförande passade på att rosa föreningsmedlemmarnas engagemang och intresse.

Den ekonomiska redovisningen visade på god hushållning och goda förutsättningar för det kommande året, så styrelsen beviljades ansvarsfrihet.

Till styrelse och andra nyckeluppdrag valdes följande: ordförande Göran Holm, sekreterare Tore Fischer, kassör Solveig Svee, studieorganisatör/mediareferent Elisabet Yngström, ledamöter Ove Benjaminsson, Monica Ling och Sonia Forsberg, ersättare Margareta Jonsson och Solveig Bengtsson. Ansvar för medlemsregistrering Solveig Svee och Gunilla Lithner. Revisorer Kerstin Göransson och Holger Viklund, ersättare Kurt Persson och Bertil Lindqvist. Trafikansvarig: Tord Göransson. Friskvårdsledare: Håkan Ingo. Lotteriansvariga: Ingrid Larsson och Barbro Bengtsson. Nöjeskommitté: Gunhild Liiv, Håkan Ingo, Barbro Lindius och Tore Fischer. Valberedning: Sonia Forsberg, Kjell Rubensson och Holger Viklund. Följande personer avtackades med en bukett blommor: Elvi Karlsson, Elise Sundin, Maud Nilsson, Bertil Antila, Maud Mejermo och Håkan Ingo.

Mötet avslutades med en god soppa, kaffe och underhållning av eminente kulturarbetaren Anders Hedén. Ordförande tackade alla för ett uppskattat och trevligt årsmöte.

Elisabet Yngström