Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Strömsund

Annons

PRO Strömsund hade den 22 januari en temadag om säkerhet i kris, till exempel vid ett långvarigt strömavbrott. Många kände sig manade att komma och ta del av dagen. Lokalen på Hökstigen 15 var fullsatt.

Ordförande Harald Eriksson hälsade alla välkomna och presenterade de medverkande representanterna från Strömsunds kommun, räddningstjänsten, samt polisen. Vi hade också turen att ett av kommunalråden kom och medverkade.

Vi fick vara med om en mycket givande och informativ dag. De berättade om sina verksamheter och hur de var uppbyggda. Man anser sig ha ett robust (tåligt) system, men att man ständigt jobbar med att uppdatera och förbättra. Det gäller att ha planer för att hantera olika kriser, enligt "Den svenska modellen." Man jobbar också med orsaksanalyser.

Efter genomgångar av kommunen och räddningstjänsten, blev det så dags för ett lunchuppehåll. Maria och Viola hade kokat en underbart god kycklingsoppa som serverades med ostsmörgåsar därtill. Sen var det gott med en kopp kaffe på maten.

Efter lunchen blev det polisen som berättade om sin verksamhet. Hur man jobbar med olika saker, exempelvis operation Rimfrost, som handlar om att stävja och avvärja brott. Drabbar ofta tredje person. Att alla har ett ansvar att hjälpa till.

Efter denna mycket lärorika dag, så är vår förening överens om att fortsätta att jobba med till exempel att lära oss bättre hur man använder en brandsläckare, samt repetera HLR (hjärt- och lungräddning) genom att träna på en hjärtstartare.

Så blev det dags för avslutning. Harald tackade samtliga medverkande för att de ställde upp och berättade om sina verksamheter. Han tackade damerna i köket för en fin lunch, samt alla medlemmar som kom, och avslutade därefter temadagen.

Ingrid Löfgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel