Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Strömsund

Årets sista trivselträff hölls onsdagen den 11 december på Hökstigen 15. Ett fyrtiotal förväntansfulla medlemmar hade hörsammat inbjudan. Borden var vackert dukade i julens tecken.

Ordförande Harald Eriksson hälsade alla hjärtligt välkommen till dagens träff och presenterade dagens musikanter, Arne Haglund och Lars Wikström, som möttes av varma applåder. Dessa båda herrar roade som vanligt alla med fiol, gitarr, sång och inte minst glädje. De varvade julsånger, spel, och roliga historier en stund innan det blev dags för luciatåget med barn från förskolans 4-5-årsgrupp.

Vi fick lyssna och njuta av dessa barns mycket omfattande repertoar. I år bestod luciatåget av många glada alfer i sina gröna fina kläder. Applåderna ville aldrig ta slut och det var ett gäng nöjda och glada barn som fick gott luciafika innan det var dags att åka tillbaka till förskolan.

Därefter blev det så dags för fikapaus och lotteriförsäljning. Vi bjöds på goda smörgåsar med olika sorters pålägg, som brukar tillhöra julbordet. Vad sägs om gubbröra, gravad lax, rödbetssallad och köttbullar? God dricka därtill. Maggan, Marie och Marita hade gjort i ordning de goda smörgåsarna, dukat vackert och kokat kaffe och te. Efter mackorna blev det påtår och hembakad mjuk pepparkaka. Harald hade gravat laxen och gjort gubbröran. Ett bra jobb hade gjorts av alla i köket, därav de rungande applåderna. Lotteriförsäljningen, med både skänkta vinster och skraplotter, gick som vanligt bra.

Efter fikat blev det dags igen för dagens musikanter. Det blev både allsång och roliga låtar, historier och fiol och gitarrspel.

Så blev det dags för avslutning. Harald tackade alla som kommit, flickorna i köket och dagens musikanter samt önskade alla en god jul och ett riktigt gott nytt år och avslutade därefter mötet.

Ingrid Löfgren

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel