Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Revsund

Tisdagen den 26 juni genomförde PRO Revsund en utflykt. Resan gick till Ankarede. Under resan upp fick vi testa våra hjärnor med olika huvudbryn som satts ihop av reseledaren Anita Olsson. Efter en fikapaus i Strömsund lämnade vi europavägarna och svängde västerut mot fjällvärlden och Frostviken.

Framme i Ankarede började vi med lunch innan guiden Gunnel Fredriksson tog vid. Hon berättade om kapellet och dess tillkomst på ett mycket underhållande sätt. Efter besöket i kapellet gick vi ut till den lilla kyrkogården vackert belägen vid Leiarälvens strand. Där fortsatte Gunnel att berätta. Efter besöket på kyrkogården hade vi tid att bese den samiska kyrkstaden med några nyrenoverade kåtor.

När vi hade gått runt bland kåtorna en stund var det dags att äntra bussen för hemfärd. Middagen avnjöts på restaurang Hörnet i Strömsund. På bussen efter middagen fick Anita Olsson och busschauffören Ulf Persson välförtjänta applåder för sina insatser under dagen. Efter en lång dag med många timmar på bussen kände alla sig nöjda med dagen och alla nya intrycka man fått.

Sigbritt Herbert

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel