Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Rätan-Åsarna

PRO Rätan-Åsarna höll årsmöte på Församlingshemmet i Åsarna i närvaro av ett femtiotal medlemmar. Dagen startade med lunch bestående av lasagne och sallad.

Mätta och belåtna blev vi underhållna av Bengt-Erik Norlén på fiol. En mästare underhöll oss med fiolspel och trevliga anekdoter i fyrtio minuter. Det allmänna omdömet var att han absolut kunde ha spelat den dubbla tiden.

Moa och Karolin kom från Bergs Begravningsbyrå och talade om livsarkivet, testamente etcetera. Mycket "bra att veta"-information.

Harriet Ödin informerade om att kommunen avser att införa ett äldre-ombud från 1 maj. Hon informerade även om att bostadsanpassningsbidrag kan sökas hos kommunen. Biblioteket har på tisdagar öppet mellan 12-14 för digital hjälp. Ta med dig dator, platta eller telefon och få hjälp med ditt problem. Utmärkt service.

Sedan var det dags för årsmötet som ordförande Harriet Ödin hälsade välkommen till. Efter parentationen spelade Harry Svensson på durspel, Vals till dig av Gunnar Persson. Vidare hälsades 19 nya medlemmar välkommen till föreningen.

Till ordförande för årsmötet valdes Harriet Ödin (då tillfrågad insjuknat). Till styrelseledamöter för två år valdes Irené Eriksson, Barbro Jonsson, Gerd-Lis Johansson (omval på dessa tre) samt Jerry Lagé (nyval). Till ersättare för ett år valdes Gun-Marie Johansson (omval) och Rigmor Göransson (nyval). Till revisor för två år valdes Harry Svensson och till ersättare för ett år valdes Ingvar Haraldsson (nyval). Åsarna fick ett nytt kontaktombud: Rigmor Göransson. Övriga tio kontaktombud omvaldes.

Elna Larsson avtackades med en bukett tulpaner efter att under många år varit styrelseledamot och kontaktombud i Åsarna.

Mötet avslutades med att ordförande tackade de närvarande för visat intresse, Harry Svensson för musiken och mattanterna för god lunch. Dagen avslutades med kaffe och kaka och under tiden förrättades dragning på lotteriet.

Harriet Ödin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel