Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Rätan-Åsarna

Annons

Torsdag 8 augusti, tidigt på morgonen, reste PRO Rätan-Åsarna på hemlig resa.

Första stopp blev redan strax utanför Rätan på Mullbergets vindpark. Vi blev lotsade från Rätan av vår guide för dagen, Melker Falkenberg. Vi kom till det högst belägna vindkraftverket, nr 3. Tyvärr så var det en dimmig morgon så vi blev snuvade på utsikten.

De som ville blev klädda i väst och hjälm och fick stiga in i den 125 meter höga vindsnurran. Vi informerades om dess kapacitet och hur det fungerade uppe i toppen. Därefter körde vi till högkvarteret där vi trakterades med kaffe och smörgås. Vi fick veta att det finns 26 snurror på Mullberget och att de beräknas ge el till 50 000 hushåll varje är, i 25 år framöver.

Nu gick resan vidare till Stene gård – en Hälsingegård som är ett världsarv – i Järvsö för lunch. Efter maten besökte vi utställningen om Lill-Babs liv som artist. På gården fanns ett antal byggnader som innehöll butiker man kunde besöka, en örtagård med medicinalväxter som sades kunna bota det mesta. Nu vände vi kosan norrut och stannade i Ytterhogdal för ett besök på hembygdsgården för kaffe och supergod våffla. Mätta och belåtna äntrade vi bussen för att åka sista biten hem. Kurt, chaufför och reseledare, och Bodil, reseledare, tackades av nöjda deltagare för en trevlig resa .

Harriet Ödin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel