Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Östersund City

Den 19 februari var det dags för årsmöte för PRO Östersund City. Vi träffades som vanligt på 33:an.

Mötet inleddes med parentation, en dikt av Bo Setterlind och Allan Edvalls Kärleksvisa, som framfördes av Jens Gustavsson. Jens fortsatte sedan att sjunga härliga, vackra och ekivoka visor innan årsmötet tog vid.

Gertrud Nygren, från PRO-distriktet, var ordförande på mötet. Styrelsen förändrades lite. Omval av ordförande och en ledamot, en ersättare blir ordinarie, två som slutar och två nya ersättare. Ansvarsfrihet beviljades.

Problemen med att engagera förtroendevalda är uppenbara. Vi diskuterade eventuell hopslagning av PRO Körfältet och PRO Östersund City för att lättare få ihop en styrelse till nästa gång. Fördelar och nackdelar, alternativt nedläggning? Utmaningen är att få yngre pensionärer att engagera sig i PRO:s verksamhet.

Efter underhållning, möte och avtackningar, var det dags för hemlagad morotssoppa och härliga ostsmörgåsar, avrundat med kaffe och kakor. Sedvanlig lotteridragning avslutade mötet. Alla uppmanades att fundera på hur vi ska gå vidare, eventuell hopslagning diskuteras vidare på nästa möte.

Birgitta Hammarberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel