Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Östersund City

Som vanligt träffades vi på 33:an, för att äta soppa tillsammans under trivsamma former. Men också för att presentera ett friskvårdsprojekt vid Umeå Universitet och kommunens regi.

Ordförande Birgitta Hammarberg inledde med att hälsa alla välkomna och berättade om vilka olika it-stöd som erbjuds, på biblioteket, via telefon eller från och med nu, också på våra medlemsmöten. Ordförande informerade också om våra gäster och om projektet ”Säkra Steg”.

Nytt denna gång var att vi bjudit in intresserade medlemmar en halvtimme före ordinarie möte, med enkelt datorstöd och frågestund för de som så önskade. Till vår hjälp deltog Bo Örjan Försth som är studieorganisatör på PRO:s distrikt, Jämtlands län. Bo Örjan berättade för oss om planer på att förbättra och omorganisera hemsidor och medlemssidor. Systemen är idag föråldrade och ska ändras så ett vi i framtiden ska få lättare att hitta information om vår förening och riksorganisation. Frågor om it och datorer blev många och vi tänker fortsätta med att ha en frågestund för intresserade 30 minuter före varje ordinarie medlemsmöte.

Två gäster, doktorand Sarande Bajraktari, från Umeå Universitet, institutionen för samhällsmedicin och rehabilitering och Magnus Zingmark, ansvarig för forskning och utveckling på Östersunds kommun, informerade om projektet ”Säkra Steg”. Projektet handlar om att förebygga fall och skador för oss pensionärer. Detta med hjälp av en så kallad app i telefonen/surfplattan så kommer träningsprogram, enkla övningar och goda råd att visas som filmer. Övningarna presenteras och man kan skapa sitt eget träningsprogram genom att plocka de övningar som känns lagom utmanande. Våra gäster pekade på vilken utsatt grupp vi pensionärer är men att forskning visat att 40 procent av fallskador kan förebyggas med enkla övningar.

Alla gäster avtackades av ordförande, samt till alla deltagande, intresserade medlemmar som varit aktiva och frågvisa varpå mötet avslutades.

Nästa möte, 23 oktober på 33:an. Varmt välkomna.

Lars Dahlquist

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel