Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Östersund City

PRO Östersund City inledde säsongen traditionellt med surströmming den 28 augusti på 33:an, Biblioteksgatan 33, där vi numera har våra medlemsmöten.

Denna gång bjöd Ruben Madsen, från Ulvön, på surströmmingen.

Stämningen och förväntan var hög och potatisen redan varm, så ordförande Birgitta Hammarberg hälsade raskt alla välkomna och bjöd varsågod. Informationen fick komma senare. Med god aptit försvann både sill och strömming och det jättegoda tunnbrödet!

Sedan blev det tid för lite information. Två nya medlemmar hälsades välkomna och Birgitta berättade om verksamheten inför hösten, som inleds med en föreläsning på Gamla Teatern den 9 september, arrangerad av PRO Samorganisation och SPF. Där föreläser seniorprofessorn Yngve Gustavsson och det bjuds på musikunderhållning med mera.

Gratis hjälp med mobiltelefon, surfplatta eller dator kan man få på lördagar av IT-Guiden, på biblioteket. De startar den 7 september och hjälper oss med internetfrågor. ABF har också kortkurser på tre tillfällen där man kan välja antingen mobil eller padda som inriktning. En sådan kurs kostar 350 kronor.

Efter kaffe och kaka var det som vanligt lotteridragning. Mätta och belåtna avslutade vi mötet. Nästa möte är den 25 september. Då med information om fallolyckor av forskare från Umeå universitet.

Birgitta Hammarberg

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel