Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Östersund

PRO Östersund började hösten med surströmming på Björkbacka den 27 augusti. Arne och Arvid, två spelande herrar, inledde med musik.

Så småningom kunde ordförande Inger Könberg hälsa välkommen till höstens första PRO-möte. Cirka 50 medlemmar hade kommit för att träffas och trivas tillsammans.

Inger kunde hälsa två medlemmar välkomna, det var Sibyl Svärdfält och Solveig Göransson. Det var ingen av de närvarande männen som hette Rolf, dagens namnsdag, därav ingen utdelning av PRO-lott.

I höst blir det ett studiebesök på Arenan med guidning. En lista, där man kunde skriva på sitt intresse, skickades runt. Lördagen den 6 september sjunger Julian Olen, Gunnar Wiklunds sånger på Hotell Emma klockan 17. Det kostar 100 kronor att lyssna på honom.

Inger informerade om att det inte blir några 50 procent på SJ-resor, men 10 gäller gäller fortfarande. Efter denna allmänna information, var det dags att smaka på surströmmingen med tillbehör. Det var som vanligt mycket gott. Nu var det dags för musiken att göra rätt för sig och det gjorde de också. Många trevliga melodier spelades, till publikens förnöjelse.

Kaffe med hembakad kaka, tillverkad av May Andersson, smakade alldeles förträffligt efter strömmingen. Dagen till ära låg det rönnbärskvistar på de vackert dukade borden och programkommittén hade som vanligt arbetat med att få lokalen så höstlik som möjligt. De gör ett toppenarbete inför varje medlemsmöte.

Mötet avslutades med lottdragning och därefter kunde ordförande Inger Könberg tacka alla som kommit och ett särskilt tack till programkommittén och till musiken.

Berit Edholm