Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Östersund

PRO Östersund hade ett medlemsmöte den 23 april. Cirka 50 personer hade samlats på Björkbacka för att ha en trevlig eftermiddag tillsammans. Mötet inleddes med att föreningens egen sångkör Christers Kristaller underhöll med sång till gitarr. Kören inledde med Var välkommen (melodi: Du ska få min gamla cykel) och fortsatte sedan med Nu grönskar det i dalens famn, Sjung och le, Adress Rosenhill och Luffarvisan.

Efter att ordförande Inger Könberg hälsat välkommen, informerade hon om att föreningen fått sju nya medlemmar sedan senaste mötet, varav tre besökte dagens möte och välkomnades med en applåd.

Huvudinnehållet i dagens möte var enkäten om kontantuttag, som ordförande informerade om förra mötet. Det är länsstyrelsens uppdrag att undersöka om alla i samhället har tillgång till grundläggande betaltjänster till rimliga priser. PRO har tillfrågats om de vill hjälpa till med detta. Och där är vi nu på dagens möte, alla närvarande fick varsin enkät att fylla i, med hjälp av Inger Könberg och Berit Edholm. När skrivandet var klart, blev det fika med god smörgås. Ordförande läste en uppsats om "kon", som en femteklassare skrivit. Att den uppsatsen var rolig kunde man hör på alla hjärtliga skratt bland publiken.

Christers Kristaller sjöng återigen några visor, bland annat Sju valser, Sju ensamma kvällar, Äldreomsorgen och Ta mig i din famn. Ordförande tackade Kristallerna och alla medlemmar som kommit till mötet och avslutade mötet. Hon påminde om nästa möte den 21 maj, som blir avslutning inför sommaren.

Britt Edholm