Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Östersund

Onsdagen den 26 mars hade PRO Östersund medlemsmöte på Björkbacka. Ute sken solen men det till trots kunde ordförande Inger Könberg hälsa cirka 50 medlemmar välkomna.

Christers kristaller, föreningens sånggrupp, inledde mötet med en sång, Var välkommen. Papper med texten fanns på borden och de som ville kunde sjunga med.

Föreningen hade fått två nya medlemmar sedan förra mötet. Alva Andersson som är ny medlem var med på mötet och hälsades välkommen av ordförande.

Inger Könberg informerade om att medlemmarna på nästa möte kan få svara på en enkät angående betaltjänster 2014. PRO Jämtland har, tillsammans med ytterligare tre landsting, blivit uttagna att svara på en enkät om hur det fungerar med att ta ut kontanter och betala räkningar. På detta vis hjälper PRO länsstyrelserna att samla in information om hur de grundläggande betaltjänsterna fungerar för de äldre i fyra län.

Ordförande informerade också om att på grund av den orättvisa skatten för pensionärer, har en ensamstående pensionär förlorat 4000 kr/år sedan år 2007 och ett par har förlorat sedan år 2007. Ordförande uppmanade medlemmarna att skriva insändare om de orättvisa skatterna detta valår.

Ordförande informerade om fixartjänster som finns i Östersunds kommun. Det behövs inte biståndsbeslut för att få hjälp, men man ska vara 67 plus för att komma i fråga.

Dagens gäst var Ambjörn Sandler och han berättade om sin senaste bok "Utmaningen", med undertiteln Flykten från Sverige. Boken handlar om utvandringen till Amerika i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet. Var femte människa från Jämtland försvann på detta vis. En man i USA tänker tillbaka på sitt liv, hur det blev och varför han och hans familj emigrerade. Man kan också se det som en hyllning till dagens invandring till Sverige. En spännande berättelse väl värd att läsa.

Till kaffet serverades hembakade semlor, som May Andersson gjort. Hon tackades med en varm applåd.

Resekommittén, genom Christine Enarsson, berättade om två resor man ordnar i sommar, dels Treälvs resan den 14 maj och Åsele marknad den 18 juli.

Därefter blev det dragning på lotterna som sålts under mötet. Tre fina handgjorda tuppar och annat handarbete utlottades.

Mötet avslutades med att sånggruppen sjöng Nu går sista visan och ordförande tackade de som kommit och påminde om nästa möte den 23 april.

Berit Edholm