Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Offerdal-Alsen

Vi var 37 förväntansfulla PRO-are som startade hemliga resan, mot okänt mål. Ett extra varv i rondellen i Krokom gjorde oss fundersamma, vart hän?

Bussen svängde västerut och första stoppet blev vid Arvemuseet. Lars-Göran körde så vi fick se båten Hebe, som varit i Landösjön en gång i tiden. I hamncaféet bjöds det på kaffe, smörgås och mjukkaka, samt information om museet. Det är mycket ideellt arbete.

Museet är ett av Norrlands största och visar 150 års teknikhistoria för hela familjen. Här finns också passagerarbåten S/S Östersund, en av Sveriges äldsta, som byggdes 1874 och går i trafik på Storsjön. Bussen fortsatte till färjan och lunchbuffé på Tivars, Norderön.

Vidare till Västeråsen och Nordic Kivi krukmakeri, information och butik med mycket fina glas och keramiksaker.

Sista anhalt blev meteoritcenter i Lockne. Meteoritcentret, som har funnits sedan 2006, drivs av en lokal ekonomisk förening. Locknekratern är en världsunik studieplats, som lockar forskare från hela världen.

Som vanligt hade vi bra reseledare, bra chaufför och bra väder. Tack för i år!

Elsie Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel