Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Offerdal-Alsen

Sommarens bussresa gick till Lycksele-Storuman-Vilhelmina. Vi var 32 glada pensionärer som äntrade bussen. Första stopp gjordes i Hoting hos Ivars bil och MC museum där vi även fikade. Museet räknas som ett av Europas finaste och största.

Lunch serverades i Åsele, varefter vi fortsatte till Lyckseles skogsmuseum, där det berättas om skogsbrukets hisnande utveckling. Besök på Gammplatsen, där finns landets första kulturbotaniska trädgård. Gammplatsens kyrka, kåtor, husgrunder, stugor, gårdar, samlingar och utställningar ger nu en bild av livet i södra Lappland.

Incheckning och middag på hotell Lappland. Dag två åkte vi till Kristineberg och underjordskyrkan Sankta Anna och gruvmuseet. Kyrkan är en ekumenisk kyrka för alla sorters arrangemang. Den ligger 90 meter ner i berget och rymmer hundra personer. Från Storuman till Vilhelmina bytte vi färdsätt, från buss till rälsbuss på Inlandsbanan. Mycket skog men även två älgar på ett hygge.

Middag och övernattning på hotell Vilhelmina. Avresa till Risfjells sameslöjd med föreläsning, kaffe och stut, samt utställning och butik. Därefter till Vilhelmina kyrka med klockspelskonsert, väldigt mäktigt att lyssna på. Lunch intogs på Bergmans butik och fiskerestaurang i Lövliden med rökt fisk och potatissallad. Vi besökte även kapellet intill kyrkan i Dorotea för att se Björn Martinus största verk, Nattvarden, en gruppskulptur i naturlig storlek av Jesus och hans lärjungar vid den sista måltiden.

Resans sista stopp var i Havsnäs på Nostalgicaféet, gott fika och mycket nostalgi. Caféet gjorde verkligen skäl för sitt namn.

Stort tack till Anneli och Lars-Göran från nöjda pensionärer.

Ma råkes den 18 augusti på Hemliga resan.

Elsie Jonsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel