Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Föreningsliv: PRO Oden

Hösten rusade fram med stormsteg och vinden blåste friskt ute. Men ändå kom 69 medlemmar till mötet den 22 oktober för att bland annat lyssna till Hasse Thor och Ruben. Spiltas restaurang på travet, det är där vi har våra månadsmöten.

Sewe Wallander hälsade alla välkomna, gamla som nya medlemmar. Som vanligt inbjöds mötesdeltagarna att först ta för sig av den goda fisksoppan som serverades för dagen. Ett gott nybakat bröd samt kaffe och kaka efteråt.

Mätta och belåtna började så underhållningen med massor av härlig musik. Vi hörde Min gitarr, Säg inte nej, Christina från Vilhelmina, Gamle Svarten, AnnCharlotte och Ellinor, vilka var några av sångerna. När musiken började spela låten om Igelkottaskinnet kunde vi alla igenkännande sjunga med. Vilken låtskatt vi fick höra.

Därefter var det dags för föreningsinformation och Katrin Wallin började med att berätta om en träff på Osd den 4 november, som handlar om livsstil, hälsa och åldrande samt hur du kan bibehålla och förebygga genom din livsstil. Vad är naturligt åldrande, matens betydelse, läkemedel och fallolyckor med mera.

Genom begravningsbyrån kan man inför allhelgonadagen tända ett ljus för de som inte finns med oss längre. Du kan även få veta betydelsen av en framtidsfullmakt. Det kan vara bra att ha om man blir sjuk eller tappar minnet av olika anledningar.

Projektet Säkra steg, som kommunen har tillsammans med Umeå universitet, är även en bra sak att vara med på. Ta kontakt med kommunen så får du veta mer om du inte har fått en folder i brevlådan.

Ikearesan finns det några platser kvar på och Katrin säljer länstrafikkortet för buss.

Maud Berglund, vår studieorganisatör, informerade om våra kurser och cirklar. Kortspelet canasta tycks vara efterfrågat och vi skulle behöva en till ledare. Hör av dig om du kan tänka dig uppgiften. Vår verksamhet finns även i medlemsbladet som alla har fått, om inte så hör av dig till någon i styrelsen.

Övrig information: Pubafton äger rum fredag den 8 november på Odenskogsvägen. Tisdag den 26 november har vi budget/höstmöte på Spiltas restaurang. Julfesten i år är den 12 december på Lime.

Sewe tackade alla som kommit denna dag och släppte i och med det fram lotteriflickorna innan det var dags för hemfärd.

Katrin Wallin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Länstidningen Östersund Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel